Saunahoidot

Terveysvaikutukset

Turve

Hoitoturvetta käytetään muun muassa ihottumien, atooppisen ihon, psoriasiksen, allergisten reaktioiden, ihon ohentumien ja haavaumien hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös reumaattisien kipujen ja särkyjen lieventämiseen, verenkierrollisiin vaivoihin, diabetekseen, selluliittihoitoihin ja vaihdevuosien sekä muiden naisten hormonaalisien vaivojen hoitoon.

Turve puhdistaa, aktivoi, rentouttaa, virkistää, poistaa stressiä sekä kiihdyttää aineenvaihduntaa ja pintaverenkiertoa. Suomalainen hoitoturve on tutkittua ja testattua. Se ei aiheuta tulehduksia haavoissa tai ihovaurioissa.

Hunaja

Hunaja vilkastuttaa verenkiertoa ja poistaa selluliittia. Lisäksi hunaja rauhoittaa ihoa, kuorii, pehmentää ja puhdistaa. Hunajaa käytetään kuivan, rasvaisen ja akneihon hoitoon. HoitoSauna Elviiran turvehoidoissa käytetään suomalaista lähellä tuotettua hunajaa.

Suola

Suola puhdistaa ihoa ja elimistöä happamoittavista kuona-aineista. Lisäksi suola auttaa pääsemään eroon mahdollisista tulehduksia aiheuttavista ihosienistä ja mikrobeista. HoitoSauna Elviirassa käytetään suomalaista NaturaMedian tuottamaa emäksistä Elämänsuolaa.

Suklaa

Suklaa vilkastuttaa verenkiertoa ja saa ihon näyttämään kirkkaammalta. Se myös nopeuttaa nesteen poistumista elimistöstä ja virkistää ihoa. HoitoSauna Elviiran suklaaturve-hoidossa turpeeseen sekoitetaan luomu-kaakaota.

Kuvaus

Turvesauna (1-3 henkilölle)

Turvesaunan hoitoaika on noin puolestatoista kahteen tuntiin ryhmän koosta riippuen. Turvesaunahoito alkaa peseytymisellä ja saunan lämmössä oleskelulla. Lämmittelyn jälkeen iho huuhdellaan ja hoitoturve levitellään iholle itse tai kaverin auttamana. Myös hiuksiin voi laittaa turvetta, joka hoitaa päänahkaa. Turpeen annetaan olla iholla n. 35 min., jona aikana nautitaan saunan lämmöstä, kevyesti löylytellen. Saunasta voi myös poistua välillä. Ihoa tulee hieroa saunomisen aikana, jotta turve ei kuivuisi iholle. Lopuksi huuhdellaan turve pois, pesuaineita ei käytetä. Turvesaunahoito aktivoi aineenvaihduntaa, joten juominen on tärkeää ennen hoitoa, hoidon aikana sekä sen jälkeen.

Turvesauna
Kuva: Mathieu Gorbinet

Myös turvesaunaan voi valita tavallisen turpeen lisäksi joko suolan, hunajan tai molemmat. Mahdollisuutena on myös suklaaturve, jossa turpeeseen sekoitetaan luomu-kaakaota.

Suolasauna (1-3 henkilölle)

Suolasauna aloitetaan pesemällä suolasaippualla iho, hiuksia ei pestä vielä,vaan päähän laitetaan kylmä kääre. Sitten mennään saunaan, jossa jalat laitetaan viileään suola-jalkakylpyyn. Ensin otetaan kunnon löylyt, että iho lämpenee. Sitten iholle hierotaan kostutettu suola tai kuorintasuola.

Jos asiakas on yksin, hoitaja hieroo ensin asiakkaan selkäpuolelle suolan, jonka jälkeen hän jatkaa itse hieroen kehon muihin osiin. Jos asiakkaita on useampia, he auttavat toisiansa.

Saunassa ollaan vähintään 15 minuuttia, korkeintaan 30 minuuttia. Löylyä otetaan siten kuin hyvältä tuntuu. Löylyveteen on lisätty Eucalyptus - eteeristä öljyä, joka aukaisee tukkoisia hengitysteitä. Saunassa olon aikana on hyvä juoda vettä, koska hikoilu on runsasta. Saunomisen jälkeen pesuhuoneeseen. Iho huuhdellaan lämpimällä vedellä, mutta ei pestä enää saippualla. Viimeiseksi hiukset pestään suolashampoolla. Sitten siirrytään pukuhuoneen puolelle, kääriydytään lakanaan ja levätään rauhassa hetki. Vettä tai mehua juodaan runsaasti.

Kleopatran hoitosauna (1-3 henkilölle)

Aluksi peseydytäān. Pyyhe päähän hiusten suojaksi ja saunaan. Saunassa odottaa viileä kookosmaitojalkakylpy ja kookosöljy-hunajaseos jokaista saunojaa. Otetaan löylyä ja lämmitellään. Saunassa seos hierotaan rauhallisesti koko keholle aloittaen jalkapohjista ja edeten ylöspäin, myös kasvoille. Annetaan vaikuttaa puoli tuntia löylytellen ja saunan lämmöstä nauttien. Lopuksi pestään hiukset Kleopatra ternimaitoshampoolla ja hoitoaineena hiuksille on Kleopatra hoitoaine. Ihoa ei enää pestä vaan huuhdellaan ja pyyhitään. Puhdas lakana ympärille ja kuivattelemaan pukuhuoneen puolelle. Yrttiteetä ja mehua tarjolla.